Валентин Ламбев е кандидатът на БСП за кмет на Велико Търново

Публикувано на нд, 28 юни 2015
1042 четения

Валентин Ламбев беше утвърден като кандидат на БСП за кмет на община Велико Търново на местните избори през есента. По време на общинската си конференция червените подредиха листата си с кандидати за общински съветници и издигнаха кандидатите си за кметове на населени места. Те решиха, че на предстоящите местни избори в старата столица БСП ще се яви самостоятелно, но ще разчита на подкрепа от всички леви и лявоцентристки партии и граждански структури.

Останалите шестима номинирани за кмет на община Велико Търново – Димитър Чолаков, Мариана Бояджиева, Мирко Робов, Петко Тюфекчиев, Стефан Стефанов и Стоян Витанов, си направиха отвод, но се обединиха около кандидатурата на Ламбев.

„Ще работя за превръщането на Велико Търново в едно още по-добро място за живеене, наред с утвърждаването му като национален и европейски символ“, каза той и допълни изграждането на нов градски център на терена на Старото военно училище и по нататъшното утвърждаване и популяризиране на Велико Търново като културно-исторически център на България сред акцентите в програмата си”, посочи още кандидатът за кмет на БСП. По думите му другите приоритети в платформата ще бъдат свързани с провеждането на благоприятна данъчна политика спрямо фирмите и гражданите, превръщането на общинските предприятия в печеливши дружества и опазването на общинската собственост, ускореното усвояване на средства от фондове за реализирането на мащабни проекти в общината, развитието на строителството и инфраструктурата в общината, нова концепция за дългосрочното решаване на въпроса с паркирането са.

След тайно гласуване делегатите на конференцията утвърдиха и листата на БСП за вота през октомври. Неин водач е Валентин Ламбев. След него се нареждат Петко Тюфекчиев, Стефан Антонов, Стефан Стефанов, Стоян Витанов, Анета Маноилова, Валерия Дончева, Ирена Стасинопулу, Димитър Чолаков и Христо Бижев.

Весела КЪНЧЕВА
още по темата четете в утрешния брой на “Янтра ДНЕС”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново