В Златарица отбелязаха Деня на детето

Публикувано на вт, 2 юни 2015
278 четения

В Златарица отбелязаха най-жизнерадостния и весел празник, посветен на детето, по незабравим начин. В ранните часове на юнското слънчевото утро най-малките жители на гр. Златарица започнаха приготовленията по празника.

Подготвителните групи и учениците от първи до четвърти клас при СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” завършват учебната година. Бяха организирани тържества, изпълнени с песни, танци и рецитиране на стихове. ЦДГ ”Славейче” гр. Златарица отбелязаха празничния ден с рисунка на асфалт на тема „Детство мое”.

СОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Златарица бяха домакини на ученическия парламент от СОУ „Иван Момчилов” гр. Елена, които дойдоха да отпразнуват вълнуващия празник заедно.

Учениците от двата училищни парламента посетиха Хлебната къща в Златарица, където заедно замесиха и изпекоха вкусни питки.

В следобедните часове на празничния ден на сцената на читалище „Развитие 1885” гр. Златарица, ученици от седми и осми клас при СОУ”Св.св. Кирил и Методий” представиха театралната постановка „Криворазбраната цивилизация”, която предизвика много смях и аплодисменти в залата на градското читалище. За участниците в постановката беше подготвена почерпка от Общинска администрация гр. Златарица.

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни използва деня и тържествено връчи грамоти и награди на ученици – ентусиасти от градското училище заради участието им в изложба на снимки на тема „Красотата на Златаришкия края”.

По покана на МКБППМН гр. Златарица на 3 юни детски куклен театър „Дъга” гр. Елена ще гостува в Златарица и ще представи пред най-малките жители на общината постановката „Мечо Пух”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново