В Стражица ПП ГЕРБ влиза в предизборната кампания с дамски отбор

Публикувано на ср, 23 Сеп. 2015
969 четения

Освен, че отново залага на жена за кмет на Общината, партията регистрира листа с почти 2/3 женски състав

Кандидатите за кметове и за общински съветници от ПП ГЕРБ в Стражица се регистрираха на 22 септември в Общинската избирателна комисия. Документите за регистрация входираха общинският лидер  и досегашен кмет на Стражица инж. Детелина Борисова и кандидатите за съветници Стефан Иванов, д-р Емилия Георгиева, Верка Божкова и Елена Димитрова.

ГЕРБ ще участва и в трите избора в Общината – за общински кмет, за съветници и за кметове на населените места. Хората на Бойко Борисов регистрират пълна листа със 17 кандидати за ОбС и кандидати за всичките 14 села, в които ще се избират кметове. Кандидат за кмет на Общината е инж. Детелина Борисова, градоначалник за мандат 2011-2015. След прекратяване на пълномощията й, утре Общинският съвет ще посочи врид кмет на Стражица. Тя води и листата за съветници.

В листата има съветници с опит и нови лица. Освен членове на ПП ГЕРБ, има и кандидати от гражданска квота. Кандидатите си избирани от различни професии с оглед участието им в ресорните комисии. В състава на листата преобладават жените – 10 на брой, докато мъжете са седем. На второ място е д-р Емилия Георгиева, акушер-гинеколог и общопрактикуващ лекар с над 2 хил. пациенти, досегашен зам. председател на Обс. На трета позиция е досегашният зам.-кмет на Стражица Стефан Иванов, икономист. Следват Елена Димитрова, икономист, гражданска квота, Светослав Иванов, строителен инженер, Цветанка Захариева, пом.-директор в СОУ „Ангел Каралийчев“, гражданска квота, Верка Божкова, педагог и два мандата зам.-кмет на Стражица и д-р Стефка Ламбева, педиатър и н-к на „Спешна помощ“. На 9-то място е Георги Иванов, собственик на частна фирма, на 10-то- Иван Иванов, управител на туристически комплекс „Тасладжа“, на 11-то – Георги Крумов икономист, на 12-то е студентката Христина Любенова. Бизнесменът Пламен Димитров е на 13-та позиция, дългогодишният футболист Красимир Стефанов е на 14-та, Таня Иванова- собственик на фризьорско ателие, е 1на 5-та. На 16-то място е Милена Димитрова, служител в частния сектор, а на 17-то – Даринка Бонкова, досегашен кметски наместник на с. Балканци и кандидат за кмет на селото. В населените места ГЕРБ издига за кандидати всичките кметски наместници, управлявали в мандат 2011-2015, както и досегашните кметове на Камен и на Виноград. Новите имена са – за с. Кесарево Даниел Тодоров, за с. Лозен – инж. Стефан Радиков, за Бряговица – Цветан Цветков – собственик на сладкарски цех, за Асеново- Нели Тодорова, за с. Сушица-  Иван Куманов и за Царски извор – юристът Светла Панева, координатор на проекта „Услуги за социално включване на уязвими деца от Община Стражица“. В село Мирово ОИК- Стражица регистрира само един кандидат за вота. Това фелдшерът Стефан Колев, кандидат на ПП ГЕРБ.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново