В Полски Тръмбеш стягат фестивал на руската песен

Публикувано на ср, 29 мар. 2017
486 четения

В Полски Тръмбеш правят фестивал на руската песен, посветен на Деня на победата – 9 май, и 139 години от Освобождението на България.

Форумът, който ще се проведе на 7 май, няма конкурсен характер и в него могат да участват както професионални състави, така и любителски формации и солисти, с подходящ репертоар. Песните се изпълняват на руски език, може и в танцов съпровод. Според регламента за участие индивидуалните изпълнители могат да се представят с 1 песен до 5 минути. допълнителното условие е да са не повече от двама изпълнители към съответната организация – читалище, културен клуб, пенсионерски клуб или друга организация. Групи и камерни състави могат да изпълнят 2 песни до 8 минути.

Заявките за участие във фестивала се приемат в отдел „Социална политика,образование и култура” на Община Полски Тръмбеш до 15 април. Всички групи, камерни състави и индивидуални изпълнители получават сувенир и грамота за участие.

Организатори на проявата са Община Полски Тръмбеш, НЧ „Отец Паисий 1905” и Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД.

Весела КЪНЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново