В Павликени стартираха дарителска кампания за паметник на ген. Гурко

Публикувано на нд, 5 мар. 2017
582 четения

Председателката на Общинския съвет в Павликени Ваня Антонова и кметът на града инж. Емануил Манолов първи поднесоха венец и застанаха на мирна почетна стража пред Паметника на загиналите за свободата на Майка България на пл. „Свобода“ в Павликени.

Паметник на ген.Гурко ще се издигне на площада пред Пощата в центъра на Павликени като израз на признателността за свободата, която неговите войски са донесли на населението от Павликенския край преди 139 г. – за това решение на Общинския съвет съобщи на тържествения митинг на Трети март  кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Той обяви и старта на дарителската компания за събиране на средства за изграждане на паметника.

Тържественият митинг за Трети март  в Павликени започна с молебен, отслужен от архимандрит Георгий за упокой на душите на загиналите за Освобождението български, руски, румънски, финландски, украински и други герои. Кметът инж. Манолов се обърна към стотиците присъстващи на митинга с думи на признателност към саможертвата на героите. Той говори и за днешните предизвикателства и задължението пред съвременните българи да направят и запазят  България стабилна и просперираща европейска държава. Павликенският кмет и председателката на Общинския съвет Ваня Антонова поднесоха  венец на Паметника на загиналите за Майка България на централния площад „Свобода“.  Десетки училища, културни и детски институции, политически партии и граждани също поднесоха венци и букети с пролетни цветя пред паметника.

Елка СПАСОВА
Сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново