В Лясковец ученици, учители и родители се включиха в „Празник на здравето“

Публикувано на чт, 11 апр. 2024
65 четения

На 10-ти април в НУ „Цани Гинчев“ – гр. Лясковец с учениците от  I-ви до IV-ти клас се проведе „Празник на здравето“, в който участие взеха всички деветдесет и шест ученици. В празника, посветен на здравето и спорта се включиха и тридесет и пет родители и учители.

Тържеството се проведе на открито в двора на училището и се радва на слънчево време. Децата изпълниха стихчета, песни, драматизация и под ръководството на учителите празника завърши със спортни състезателни игри. За отличното си представяне учениците бяха почерпени, но не с бонбони и шоколади, а със здравословна награда – вкусни плодове.

Празникът на здравето бе част от превантивната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Лясковец за 2024-та година. На празника присъстваха секретарят на комисията, както и член на комисията, отговарящ за образованието. Те изказаха благодарност от името на Председателя на комисията и заместник-кмет на Общината Емилия Жилиева.

Община Лясковец поздравява училищното ръководство за добрата инициатива и ще подкрепя „Празника на здравето“ и занапред, тъй като децата са нашето бъдеще, а тяхното здраве е наша отговорност.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново