В Лясковец конкурсът за най-красива коледна честитка записа девето издание

Публикувано на вт, 13 Дек. 2016
528 четения

По традиция децата на Лясковска община рисуват и апликират, създавайки най-красивите коледно-новогодишни картички вече девет поредни години. 196 творби бяха представени тази година. Картичките са истински произведения на изкуството, направени с много любов и желание да зарадват получателя. Инициативата всяка година постига целта си – в навечерието на светлите празници, именно малчуганите да зарадват с честитките си за Коледа и Нова година нечии сърца. Както и досега, в надпреварата за измайсторяването на най-красивата картичка, се впуснаха децата от всичките седем детски градини и деца от начален курс на трите училища в Лясковец.

Журиращите специалисти от общинска администрация избраха най-добрите творения, които са 25 на брой и на специална среща с кмета д-р Гецова те бяха поздравени за отличното си представяне. Най-добрите 25 от близо 200 художници, получиха грамота и лакомства от кмета, както и поздравленията на председателя на общинския съвет Даниела Арабаджиева, на журиращите специалисти от общинска администрация, на учители и родители. Картичките им ще бъдат изпратени с поздрав-послание до президента и вицепрезидента на Република България, до председателя на парламента, до министър-председателя, до всички министри, до изпълнителния директор и председателя на управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, както и до областния управител на Великотърновска област. Първите четири най-красиви творби са картичките на Никол  Нинова от ДГ „Славейче”, на третокласничката Преслава Кирилова от СУ „Максим Райкович”, на Никол Ефтимова и Ирена Гроздева от ДГ „Радост” – класирали се съответно на първо, второ, трето и четвърто място.

Всички майстори на коледните честитки бяха почерпени лично от кмета д-р Гецова, а за да запечатат спомен от срещата с общинското ръководство, 25-те деца се снимаха заедно с д-р Гецова и с председателя на общинския съвет Даниела Арабаджиева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново