В Лясковец и тази година абитуриентите ще дефилират по червен килим

Публикувано на ср, 20 май 2015
1117 четения

Община Лясковец и ръководството на СОУ „М. Райкович” ще изпратят на 22 май 2015 година от 18:30 часа абитуриентите. Зрелостниците и тази година ще дефилират на площад „Възраждане” в града, а на откритата сцена пред читалището, ще се състои официална церемония по изпращането на випуск 2015. Кметът на община Лясковец д-р Гецова ще поздрави 26-те млади хора с приключването на обучението им в лясковската гимназия. Движението по централната улица „Трети март” и пл. „Възраждане” ще бъде временно спряно за свободното дефилиране на зрелостниците по червения килим. Специално изработени плакети за спомен от общината ще бъдат връчени на всеки един от дванадесетокласниците.

На 24 май 2015 година тържествата в Лясковец, посветени на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост ще започнат с празнично шествие на учениците от трите училища в града. В 9:30 ч. шествието ще премине през града по улица „Трети март” и площад „Възраждане”, след което в салона на читалище „Напредък-1870” ще започне празничния концерт, посветен на солунските братя. Началото му е в 10:00 часа и в него ще участват ученици от СОУ „Максим Райкович”, НУ „Цани Гинчев” и НУ „Никола Козлев”, както и танцова школа „Ритъм” при лясковското читалище.

Приветствие към учители, ученици, културни дейци и хора на творчеството и словото ще отправи кметът на общината д-р Гецова. Вокална група „Синигерчета” ще открие празника с тържествения химн на Стоян Михайловски „Върви, народе, възродени”. Рецитация на стихове, хумористична драматизация, песни, танци, ръченично хоро и изпълнения на мажоретния състав ще изпъстрят празничната програма за най-българския празник.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново