В ЕЛЕНА СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА НАД 5,5 МИЛИОНА ЛЕВА

Публикувано на ср, 17 юни 2015
1395 четения

С благословия, отслужена от архиерейския наместник протойерей Валентин Георгиев, и символична първа копка пред сградата на бившата поликлиника вчера бе даден старт на най-големия проект на община Елена на стойност над 5,5 милиона лева. Той е по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и е за подобряване възможностите за спорт, отдих и дейностите в свободното време чрез изграждане и реконструкция на спортни съоръжения в гр. Елена, селата Константин и Майско и създаване на Общностен център в града. Договорът с ДФ „Земеделие“ е сключен още през 2013 г., но процедурите продължиха доста дълго време, което забави изпълнението.

Строително-монтажните работи ще се извършват от обединение „Спорт строй“, създадено от две дружества. „Стима“ ООД ще прави ремонт и цялостна реконструкция на градския стадион „Чумерна“ – трибуни, санитарни възли, спортна зала за борба, нова дренажна инсталация, писти, помощни игрища и цялостно ограждане.

В съвременно спортно съоръжение ще се превърне и стадионът в Константин, а в съседното село Майско ще бъде изграден нов стадион. Заедно с тези два обекта софийското дружество „Алди Комерс Груп“ ще изгради и Общностен център. Той ще се помещава в старата поликлиника в центъра на града, на която ще бъде извършен ремонт и цялостно преустройство. Така, необитаемата от години сграда, в която са се раждали поколения еленчани, ще се превърне в привлекателно място за младите хора от града, със зали по интереси за свободното им време.

С пожелание строителството да върви по вода градоначалникът Млъзев разби бутилка с шампанско. Обектите трябва да бъдат завършени за 120 дни, като работата по тях започва от днес. Над 120 работници ще бъдат ангажирани с различни дейности, чрез Бюрото по труда се набират и безработни лица.

Строителният надзор ще упражнява „Инвестстрой-92“ ЕООД В.Търново.

 

Мария СИМЕОНОВА

Снимка Петър ДИМОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново