В Елена набират средства за зарибяване на яз. „Йовковци” с бял амур

Публикувано на пт, 30 Ян. 2015
682 четения

Любители на риболова от Еленския балкан събират средства за зарибяване на язовир „Йовковци” с бял амур. Идеята е със събраните средства да бъдат закупени бели амури, чието най-ценно стопанско качество е, че се използват за биологична борба с обрастването на язовири, езера, блата, напоителни и отводнителни канали.
Очакванията на инициаторите са да се съберат повече средства за закупуване на повече зарибителен материал. Целта е да бъде ограничена растителността във водоема, която е основна храна на белия амур. С почистване на растителността ще бъде подобрено качеството на питейната вода, споделят рибари.
Средствата се събират в дарителска кутия до 21 март (събота) в ловно-рибарски магазин в Елена на ул. Стоян Михайловски №17. Зарибяването е предвидено за началото на месец април, когато е размножителният период на повечето видове риби.
Еленски рибари предвиждат и почистване на бреговете на язовира с цел премахване на натрупаните замърсявания. Акцията ще бъде през месец март. Рибарите призовават към опазване на чистотата на бреговете на язовира.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново