Ученици поеха управлението на Община Елена за един ден

Публикувано на чт, 12 Окт. 2017
178 четения

Екип от 13 ученици от СУ „Иван Момчилов“ пое днес управлението на община Елена по повод Деня на българската община. В инициативата се включиха Николета, Йонна, Ивона, Стефани, Деница, Ивелина, Зорница, Цветина, Теодора, Габриела, Цветелина, Екатерина и Мелиса от 11 и 12 клас. Оказа се, че за момичетата общинските дела представляват по-голям интерес.

Младите хора бяха посрещнати в заседателната зала на администрацията от общинското ръководство и директорите на дирекции. Кметът инж. Дилян Млъзев поздрави учениците за смелостта и предизвикателството да бъдат общинари, дори и за един ден. Заедно с председателя на Общинския съвет Стоян Златев запознаха младите си колеги с основните принципи и правила на местната власт и самоуправление, а директорите на дирекции с естеството на работа. След това учениците имаха възможност да заемат ръководни и административни постове в отделните звена.

В кабинета си кметът Млъзев предаде огърлицата – символа на местната власт на Николета Савова, която стана градоначалник за един ден. Сядайки на горещия стол, първата й работа бе да резюлира предложение на Ученическия съвет до кмета на общината за ремонт на ул. „Паисий Хилендарски“ под училището.  Предложението получи входящ номер в деловодството и очаква решение.

Младият управленски екип сподели, че е силно впечатлен от обема на работа в общинската администрация и от голямата отговорност, която носи местната власт за бъдещето на общината и нейните граждани.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново