Ученици от Върбовка сами организираха благотворителен концерт за болно дете

Публикувано на пн, 18 апр. 2016
472 четения

Бивши и настоящи ученици от ОУ „Филип Тотю“ в павликенското село Върбовка станаха инициатори за организирането на благотворителен концерт в помощ на болно детенце от същото село. Децата сами поели организацията на проявата в свои ръце, правили билети, разгласяли инициативата, репетирали народни хора и песни. На повика им да помогнат се отзовали десетки хора от селото и концертът преминал с много овации в салона на читалище „Христо Ботев“. Макар там да има голяма безработица, в касичката за благотворителност накрая се събрали близо 300 лева.
Гордея се, че главните действащи лица в този благотворителен спектакъл, нашите бивши възпитаници с класен ръководител Невянка Маринова, а и по-малките ни ученици, които също се включиха, показаха такава инициативност, чувство за взаимопомощ, хуманност, отговорност пред себе си и околните хора в обществото – заяви директорката на ОУ „Филип Тотю“ Мария Мичева. – Те сега са десетокласници, учат в средни училища в Павликени и В. Търново и за много от тях ние получаваме отлични отзиви и за представянето им там като ученици. Гордеем се с тях. А това, което показаха при организацията на благотворителния концерт, говори, че те растат и като много добри хора, което е най-важното.
По време на благотворителния концерт учениците изпълнили песни и хора, които научили по време на обучението си във върбовското училище, костюмите за танците също взели от там. Голяма подкрепа в организацията на концерта получили и от местното кметство.
Елка СПАСОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново