Ученици от лясковската гимназия зарадваха кмета д-р Гецова с първомартенски подаръци

Публикувано на ср, 1 мар. 2023
130 четения

Деца от първи до трети клас и десетокласник със специални образователни потребности, възпитаници на Средно училище „Максим Райкович“ зарадваха кмета на община Лясковец д-р Гецова с посещение в деня на Баба Марта. Учениците, предвождани от своите учители Марияна Пенева, Галина Стоянова и Ина Лясова влязоха в кабинета на кмета, заредени със слънчево настроение и усмивки, за да честитят празника на стопанката на родния им град.

Те подариха на д-р Гецова красиво изработено пано и мартеница, които тя постави на видно място в кабинета си. Да са много здрави, да се радват на предстоящите пролетни празници, да бъдат отлични ученици, но да намират време и за игри и пързалки, им пожела кметът, като на свой ред ги закичи с мартеници, почерпи ги с лакомства и им благодари за оказаното внимание.

Момчетата и момичетата се бяха подготвили и с рецитал по случай днешния ден. Те наричаха за здраве, декламираха научените тематични стихчета и показаха пред градоначалника знания за легендата и символиката на българския обичай.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново