Ученици от Лясковец се включиха в Европейската седмица на младежта

Публикувано на вт, 12 май 2015
507 четения

В цяла Европа в периода между 3-ти и 10-ти май 2015 г. бе отбелязано седмото издание на Европейската седмица на младежта, като във всичките 33 страни се провеждат разнообразни младежки събития и дейности.

В община Лясковец Европейската седмица на младежта бе отбелязана със съвместна инициатива на общинска администрация и ученическия парламент при СОУ „Максим Райкович” за изграждане на младежка зона от рециклирани материали край Центъра за младежки и социални дейности в Лясковец.

Много младежи и доброволци от град Лясковец, обединени от мотото „Участваме и ние!“ се присъединиха към кампанията за облагородяване на градската среда, чрез използване на рециклирани материали.  В резултат на това беше облагородено пространството около сградата на младежкия дом, където е създадено красиво и уютно кътче за младежки събирания и общуване – младежка зона на открито. Младите хора избраха тази възможност по посочената от Европейската комисия тема за 2015 година „Отключване потенциала на младите хора, чрез участие в трудовия и обществения живот като цяло”, която беше подкрепена от община Лясковец.

Събитието е част от проект  „Младежки информационно-консултантски център – Велико Търново”, финансиран от Министерство на младежта и спорта, където община Лясковец си партнира с Младежкия дом във Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново