Ученици направиха дарение на неонатологията

Публикувано на пт, 15 мар. 2024
227 четения

 

Учениците от 4а и 4б клас, които посещават занималня по интереси „Млад предприемач“ изработили собственоръчно мартеници в навечерието на 1 март.

Заедно със своята учителка Теодора Белчева решили да организират базар, на който да продават ръкоделията, а събраната сума да дарят за благородна кауза.

„Заниманията в група “Млад предприемач” целят децата да усвоят базови икономически знания. При разглеждане на темите за социалното предприемачество и темите за благотворителност, ние взехме решение да направим благотворителна кампания. Учениците имат свои учебни компании, в които изработват различни изделия като тематични украси, бижута, картини, гоблени, настолни игри и много други. Решихме да изработим мартеници за 1-ви март, които да продадем на базар наречен “Честита Баба Марта!”. А събраните средства да са в полза на други деца“, разказва г-жа Теодора Белчева.

Така се зародила идеята събраните средства да отидат за неонатологичното отделение на великотърновската болница и да се използват за нуждите на най-малките пациенти.

„В рамките на 7-8 учебни дни изработихме около 2000 мартеници, като цената за една мартеница беше 0,50ст. Базара премина успешно и събрахме сумата от 830 лв.“, допълва още г-жа Белчева.

Днес децата посетиха неонатологичното отделение и се запознаха с екипа, който се грижи за бебенцата.

Жестът на четвъртокласниците трогна медицинските специалисти, тъй като той идва от деца и е насочен към други деца.

Ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и неонатологично отделение изказват огромната си благодарност към децата, учителите и родители, които са помогнали за реализирането на благотворителната акция.

Радващо е, че от такава ранна възраст, децата се възпитават в съпричастност към другия, което гарантирано ще ги превърне в добри и отговорни възрастни хора.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново