Туристически форум по проект за развитие на общ регионален продукт се проведе в Елена

Публикувано на пн, 4 май 2015
528 четения

Туристически форум по проект „Развитие на атрактивен и ефективен регионален продукт – туристическа дестинация Елена – Лясковец – Златарица“ се проведе в дните 29-30 април в град Елена. Събитието в балканския град бе открито от зам.-кмета на община Елена Йордан Димитров, който поздрави екипа на проекта и всички съпричастни в дейностите към него.

Целите и постигнатите резултати в рамките на проекта представи ръководителят му Юлия Вараджакова. Тя приветства участниците във форума – туреоператори, представители на туристическия бизнес и местните администрации на трите общини като подчерта, че форумът ще повлияе в положителна посока за развитието на туризма в района. Иванка Сиракова – специалист „Културно – историческо наследство“ по проекта представи изготвените рекламни филми и клипове. Дискусия на тема „Туристическа дестинация „Елена – Лясковец – Златарица“: възможности за надграждане на резултатите от проекта след неговото приключване“ представи модератор Ана Минева – специалист „Маркетинг и реклама“.

В общинския туристически информационен център бяха представени местни занаятчийски произведения от Валентин Димитров /грънчар/ и Милчо Бонев /дърворезба/. Първият ден от форума приключи с дегустация на деликатеси и напитки от местни производители в ресторанта на хотел „Елени Палас“. Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев, който се присъедини по-късно към програмата, поздрави участниците в събитието и изказа благодарност към екипа на проекта за труда и усилията при неговото реализиране.

Във втория ден участниците във форума посетиха културно-историческите забележителности на градовете Елена, Златарица и Лясковец.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново