Център за грижа за възрастни хора бе открит във В. Търново

Публикувано на пт, 6 ян. 2023
1144 четения

Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване беше открит във В. Търново. Новата социална услуга е с капацитет 15 души и се намира на ул. “Симеон Велики” 3. Другата седмица се очакват и първите потребители, които ще се възползват от новата услуга. Ръководител на центъра е Зорица Радловска. За потребителите ще се грижат социални работници, медицински сестри, санитари и др.
“От сърце си пожелаваме всеотдайност в 24-часовата грижа за хората”, сподели Росица Димитрова, директор на Дирекция “Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново.
Центърът е направен по проект “Изграждането на комплекс за социални грижи за възрастни хора и лица с умствена изостаналост” на стойност 2,8 млн. лв. Средствата са осигурени по ОП “Региони в растеж” 2014-2020 г. С тях бяха изградени четири центъра за грижа за лица с умствена изостаналост в село Церова кория, които стартираха своята дейност през декември 2022 г.
Основна цел на новите социални услуги е да допринесат за постигане на целите на Националната стратегия за дългосрочна грижа, както и за създаване на условия за независим и достоен живот на възрастните хора и лицата с увреждания посредством предоставянето на качествени, достъпни и устойчиви услуги според индивидуалните им потребности.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново