Транспортираха с медицинския хеликоптер до Пирогов мъж в много тежко състояние

Публикувано на нд, 23 юни 2024
1041 четения

Медицинският хеликоптер извърши първата си успешна мисия от великотърновската болница. В неделя следобед в МОБАЛ е докаран 62-годишен мъж, пострадал при пътна катастрофа. Мъжът бил в тежко общо състояние, с полифункционална травма, с множество увреждания на шийните прешлени, седем счупени ребра и гръдна кост, фрактура на ляв крак и обилно кървене. Тежкото му състояние изисквало високопрофилирана и квалифицирана медицинска помощ и затова търновските медици решили пострадалият да бъде откаран до софийско болнично заведение.
Съгласно предварително изготвения план в неделя вечерта въздушната линейка кацнала на хеликоптерната площадка в двора на областната болница. Пациентът бил натоварен и откаран в болница “Пирогов” в София. “Искам да благодаря на “България Хели Мед Сървиз” и на Спешната въздушна медицинска помощ, които се отзоваха изключително бързо, съдействаха заедно с Министерство на здравеопазването за прием на болния в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”, на които също благодарим, каза изп. директор на МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов” д-р Даниел Илиев.
Това беше и първата проверка на новооткритата през април хеликоптерна площадка, която, както стана ясно, вече е готова да посреща и други спешни полети за спасяване на човешки животи.
Иван ГЕОРГИЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново