Тинко Банабаков и Здравко Илиев промотираха “Олимпиада на здравето”

Публикувано на чт, 13 окт. 2022
192 четения

Със спортен празник и концерт в парк “Дружба” завършиха дейностите на открито по проект “Олимпиада на здравето” в Община Велико Търново. Средствата са по национална програма за изпълнение на младежки дейности и се осигуряват от Министерството на младежта и спорта, а проектът бе изпълнен от Сдружение “Идея – спорт”.
За разпространяване идеите на проекта по време на фестивалите бяха привлечени Тинко Банабаков – шампион на Националната боксова лига в най-леката категория до 52 килограма, както и капитанът на ФК “Етър” Здравко Илиев. Основната цел бе промотиране на здравословен начин на живот сред младите хора чрез синергия на култура и спорт. Културата на хранене и движение бе представена чрез здравословни работилници в парковете, като парковите пространства на градовете Елена, Свищов и П. Тръмбеш в община Велико Търново се превърнаха в обща сцена на здравето. Във всички събития и прояви се включиха деца и младежи със специални възможности.
“Олимпиада на здравето” представи алтернативи за подобряване психичното и емоционалното здраве, като информира и представи алтернативи за свободното време, доставяйки забавление и развлечение със спортовете спайкбол, парков тенис, ролерблейд, стрийтбол, фитнес на открито и др. За да бъде миксът от култура, спорт, музика, адреналин, шоу и спектакъл на свободното време напълно завършен, проектът приключи с концерт със слоган “Избери здравословен начин на живот” с водещ и изпълнител Теодор Койчинов – финалист в първия “Мюзик Айдъл”, и Диа – артистът, който смесва електронната музика с българския фолклор.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново