Теч от покрива на Младежки дом в Г. Оряховица стига до приземния етаж

Публикувано на пн, 4 Дек. 2023
254 четения

Кметът на Г. Оряховица Николай Рашков, председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов и представители на отдела за териториално и селищно устройство извършиха оглед на покрива на Младежкия дом в града. На място бе установено, че е напълно компрометирана цялата покривна площ, като видима причина е некачествено изпълнен ремонт. Разместени са плоскости, налице са големи фуги, а вода е навлязла под цялата хидроизолация.
До огледа се стигна след докладна записка до кмета Рашков, изпратена от директора на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ Петя Богданова. В нея тя сигнализира, че през последната година са се засилили старите течове от покрива на сградата, като се увеличили допълнително след обилния валеж от мокър сняг в края на ноември.
В доклада е обяснено, че още през 2022 г. дъждове са наводнили целия Младежки дом, но застрахователят е отказал да плати, тъй като година по-рано вече е покрил такива щети по същата причина, без след това покривът да е ремонтиран. От докладната записка става ясно, че в предходните две години късо съединение, заради течовете, е повредило електрическото табло на целия втори етаж, изгорели са два компютъра, два монитора и принтер, откъснал се е кабел с осветително тяло, което виси над складово помещение. И в момента тече във всички зали и коридори, върху работни места и техника, а също и в киносалона. Това посочва писмено Петя Богданова. Течовете са стигнали дори до приземния етаж, където се помещава Центърът за подкрепа и личностно развитие.
В доклада е посочено, че многократно, но безрезултатно е уведомявано предишното ръководството на Община Г. Оряховица. Съобщава се, че масово наемателите на помещения прекратяват договорите си. Петя Богданова докладва, че теч има и от покрива на Младежкия дом в Долна Оряховица.
След като се запозна със случая Николай Рашков установи, че още през май т.г. е издадено предписание на РЗИ – В. Търново за ремонт, поне на таваните в помещенията и коридорите в горнооряховската сграда, където тренират и се занимават деца. Срокът на предписанието е до 30 декември т.г., но нищо не е било предприето от бившата управа. Сега общината търси оферти, за да започнат спешни процедури за ремонт.
„Ще се справим, но нека хората да знаят, че безхаберието е било пълно – буквално навсякъде се натъкваме на такива ужасяващи примери“, коментира кметът Николай Рашков. По думите му, не само, че не са предприемани никакви мерки за Младежкия дом, но и никой не е потърсил отговорност от фирмата, която преди няколко години е извършила ремонта.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново