Четири купи спечелиха в Международния фестивал в Русе балерините от Лясковската школа

Публикувано на пн, 29 май 2023
175 четения

За поредна година децата от Лясковската балетна школа се включиха и донесоха награди от големия и невероятно престижен танцов фестивал „Танцуваща река“, провел се в Русе. Изявата им се финансира от Община Лясковец и в нея нашите танцьори участват ежегодно, като всеки път се завръщат от голямата русенска сцена с много награди. В международния форум, който събира танцьори от цяла България и от Румъния, Танцова школа „Ритъм“ при лясковското читалище „Напредък-1870“, с ръководители Валя Атанасова и Габриела Карчева, участваха в първа /9-11 години/ и втора /12-15 години/ възрастова групи и донесоха четири награди от престижното съревнование.

Малките балеринки от първа възрастова група завоюваха втора награда, представяйки се отлично с „Детски танц“, а трета награда им бе присъдена за изпълнението им на танца „Малки пиленца“. По-големите момичета на „Ритъм“ също успяха да грабнат второ място в своята възрастова група, представяйки по блестящ начин своя „Арабски танц“, а за „Тарантела“ получиха бурни аплодисменти и първа награда.

Над 600 деца, младежи и девойки от България и Румъния взеха участие в 16-ото издание на танцовия форум в Русе, организиран от Общинския младежки дом и сдружение „Импулс“. Те се състезаваха в четири възрастови групи – подготвителна, първа, втора и трета, а направленията на надпреварата бяха Съвременни танци/Джаз балет, Улични танци/Хип-хоп, Тематичен танц/Танцово шоу и Класически балет/Характерен танц. Компетентно жури, включващо и солисти на софийския балет „Арабеск“, наблюдава и оценява изпълненията на участниците. Конкуренцията бе голяма, тъй като всеки колектив демонстрира техника и артистизъм.

Нашите златни момичета отново се наредиха до големите балети и доказаха за пореден път колко са талантливи, трудолюбиви и отдадени на изкуството, а дългоочакваното награждаване донесе много радост, незабравими емоции и гордост.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново