Четири детски площадки откриха в Павликени по проект “Красива България”

Публикувано на пн, 10 окт. 2016
1685 четения

Децата на Павликени имат четири нови детски площадки. Официалното откриване на новите съоръжения направиха кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов и директорът на детска градина „Слънце“ Грета Георгиева.

„Изграждането на четири детски съоръжения в двора на детска градина „Слънце“ e важно, защото създава още възможности децата на Павликени да играят, да се забавляват и да изразходват енергията си в безопасна среда“, каза в своето слово кметът инж. Емануил Манолов. Той потвърди, че грижата за децата остава водещ приоритет в работата на Община Павликени. „Подобряването на материалната база и инфраструктурата за по-добър учебен и възпитателен процес за нашите деца е приоритет, които в годините сме изпълнявали с огромно желание и настойчивост.“, каза още кметът.

Към присъстващите се обърна и началникът на РУО –Велико Търново Розалия Личева. „Тези площадки наистина озаряват като слънце двора на детската градина и създават условия децата на Павликени да играт безгрижно, за да защитени и сигурни, но да са спокойни и техните учители“, каза тя и изказа благодарността си към екипа на Община Павликени за постоянната грижа към децата.

На церемонията присъстваха и председателят на Общински съвет Павликени, общински съветници, директори на другите детски градини в общината и др.

Проектът за изграждане на четири детски съоръжения в ЦДГ „Слънце“ в Павликени е съфинансиран от Проект „Красива България“ и Община Павликени. Общата стойност на проекта е 70 593 лева. Построени са нова алейна мрежа и нови площадки за игра. Една от площадките е оформена за деца до тригодишна възраст, а останалите три площи – за групи деца от 4 до 6-годишна възраст. Площадките са покрити с ударопоглъщаща синтетична настилка, върху която са монтирани съоръженията за игра.

Изпълнител на строителните дейности е фирмата „Металпласт инженеринг“ ЕООД от Русе. Строителният надзор е поверен на „Стройинвест-ВТ1“ ООД – Велико Търново. Авторският надзор осъществява „Проект плюс“ ООД – Велико Търново.

Водосвет за здраве отслужи архимандрит Георгий, а възпитаниците на ДГ „Слънце“ зарадваха всички със своя музикална програма.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново