Търновски деца обраха наградите в конкурса “Звезден блясък”

Публикувано на пн, 18 Дек. 2017
175 четения

Таланти от Велико Търново обраха наградите в Третия национален конкурс за популярна песен и танцово изкуство “Звезден блясък”, който се проведе през почивните дни в голямата зала на Общината.

Гран при в четвърта възрастова група спечели Мая Младенова от студио “Таланти”.  Първото място при дуетите са завоювали Рада и Анелия от същото школа. С Гран при в категорията “Поп, рок и джаз” са удостоени Кристияна Атанасова от Шумен и Мартин Сиромахов от Русе. Златен медал сред най-малките участници е присъден на Александър Момински от търновското студио “Елита”.

Близо 85 вокални изпълнения са били представени по време на конкурса в категориите “Рождествени и новогодишни песни”, “Поп, рок и джаз” и “Дуети”. Участниците, на възраст от 5 до 25 г., са били разделени в четири групи. Сред тях е имало представители на различни музикални школи в страната.

“Звезден блясък” се организира от студио “Елита” в старата столица и неговия ръководител Петя Василева. Авторитетно жури с председател доц. д-р Снежина Врангова е оценявало изпълненията на децата и младежите. В комисията са участвали още диригентът Диян Диханов и Гласът на България Стелияна Христова.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново