Търновска фирма ще ремонтира парк “Градска градина” в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 9 сеп. 2020
417 четения

Великотърновската фирма “Джамбо 33” ЕООД ще ремонтира парк “Градска градина” в Горна Оряховица. Дружеството беше избрано с обществена поръчка и събра повече точки от другия участник “Енел строй”.
Градската градина е най-старият парк в града и се простира на площ от 30 дка. От създаването му не са правени съществени промени, а по-голяма част от алеите се нуждаят от ремонт. Паркът ще бъде обновен по проект, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж”. Той предвижда монтиране на нова паркова мебел, ремонт на алеите, енергоспестяващо и декоративно осветление, система за видеонаблюдение, както и детски площадки, фитнес на открито и други атракциони. Ще има също зони за пикник и за творчески изяви. Парковата среда ще бъде адаптирана за ползване и от хората с увреждания. Ще има също така обособени места за любителите на шахмата и таблата. След фитосанитарна експертиза ще бъде преценено кои растителни видове ще бъдат запазени и какви нови растения могат да бъдат засадени в парковото пространство.
Фирмата изпълнител е дала срок за изпълнение 146 календарни дни и цена от 1 187 247 лв. без ДДС. Преди да бъде подписан договорът с Община Горна Оряховица, трябва да изтече срокът за обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията.
Фирма “Джамбо 33” вече има няколко реализирани проекта в Горна Оряховица, последният от които е изграждането на приют за бездомни. Дружеството участва и в санирането на блокове по Националната програма за енергийна ефективност.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново