Студенти – педагози зарадваха с коледни спектакли малчуганите в 4 детски градини

Публикувано на чт, 21 Дек. 2017
507 четения

Студенти – педагози от Великотърновския университет зарадваха със своето театрализирано анимационно представление “Коледни вълшебства” малчуганите от четири детски градини. Младите хора сами са написали сценария за спектакъла, а в него за включили откъси от приказки, басни и гатанки. Пъстрите костюми, с които се появяват пред малките зрители, също са тяхно дело.

Студентите са възпитаници на катедра “Начална училищна педагогика” и на проф. Даниела Йорданова. В учебния процес те се занимават със словесно-изпълнителско изкуство, което им помага по-лесно да общуват с децата. Продължителната работа на проф. Йорданова с бъдещите педагози дава резултат по отношение на правилния подход към художествения текст и избора на подходящи произведения, които да събудят истински интерес у децата.

Над 100 деца от ДГ “Радост” в Елена и детските заведения “Слънце”, “Райна княгиня” и “Първи юни” във Велико Търново са аплодирали постановката. Студентите влизат в образите на вълшебни кукли, горски животни, арлекини, разказват невероятни истории за приказни герои и занимават децата с различни опознавателни игри. За успешното превъплъщение на младите артисти е съдействал режисьорът д-р Георги Василев.

Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново