Строителна програма за над 13 млн. лв. ще изпълняват в Павликени догодина

Публикувано на чт, 10 Дек. 2015
690 четения

Павликени и общината ще продължат да бъдат и догодина голяма строителна площадка, което личи от изготвения вече проект за бюджета за 2016 г. В него са заложени над 13 млн. лв. за изпълнението на различни проекти. От тези средства обаче малко над 232 хил. лв. се планува да са собствени бюджетни средства и близо 534 хил. лв. – целева субсидия. Останалите средства ще дойдат по различни европроекти.

В поголямата си част това са проекти в областта на енергийната ефективност. Ще бъде подменено отоплението в сградата на общинската администрация от ток на природен газ, а това на основното училище в Бяла черква и Дома за стари хора в Карайсенот твърдо гориво и дизелна пелети. Друг голям проект е санирането на МБАЛ Павликени, което реално ще започне вероятно до края на декември. За този проект са предвидени над 1,2 млн. лв.

През идната година ще се работи активно и подмяната на водопроводната мрежа по нова, безизкопна технология в Павликени, чийто първи етап започна тази есен. Ще се извърши реконструкция и модернизация на водоснабдителните системи на селата Недан и Стамболово. За последните два обекта по проект се предвиждат общо 13,2 млн. лв. до финализирането им през 2018 г..

Догодина стартира и голям проект за реконструкция на отсечки от няколко основни улици в Павликени, сред коитоАл. Стамболийски, бул. „Руски“, „Илия Златев“, „Ст. Караджа“, „В. Левскии др., за които до финала на проекта през 2018 г. се предвиждат над 4,5 млн. лв. Предвижда се реконструкция и рехабилитация на отсечки по общинската пътна мрежа.

Още редица значими проекти ще стартират в Павликениреконструкция , саниране и газификация на НЧБратство 1884“, модернизиране на Зоокъта и прилежащата му инфраструктура, реконструкция и модернизация на Спортната зала, на Общинския пазар и други. Ще псе работи и по издигане престижа и привлекателността за туристите на Античния керамичен център. Ще започне и техническа и биологическа рекултивация на съществуващото общинско депо за битови отпадъци в Павликени.

Не са забравени и 19-те населени места извън общинския център. Ще се прави ремонт на сградата на кметството в Долна Липница, на здравната служба във Вишовград, на читалището в Карайсен, благоустрояване и обособяване на детски кътове ще има освен в Павликени и в селата Лесичери, Михалци, Недан, Паскалевец, Стамболово и Вишовград.

Елка СПАСОВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново