При голям успех премина второто издание на форума „Българският дух през вековете” в Раювци

Публикувано на пн, 10 юли 2023
2087 четения

След миналогодишния голям успех на форума „Българският дух през вековете”, в Раювци от 7 до 9 юли при небивал интерес премина и второто издание на събитието. То бе открито с лекцията на проф. Дамян Попхристов и акцентира върху позабравените в нашата история обреди, обичаи и музика, затова и темата на форума бе „Епопея на забравеното“.

И тази година Раювският кромлех събра множество ентусиасти от цялата страна на открито, в близост до водите на язовир „Йовковци“. Програмата бе изключително интересна и наситена – освен лекционна, имаше и практическа част – танцуване на обредни хора, Паневритмия, писане на глаголица, тъкане, месене на обреден хляб и много други.
За децата също бяха подготвени специални занимания под надслов „Четирите стихии“. Заедно с опитни педагози и майстори, малчуганите се потопиха в магията на буквите, шевиците, глината, танците, водата, природните стихии. Освен всичко това имаше и богата артистична програма с театър и кино под звездите, концерт на Маестро Йордан Камджалов и хор „Музикална лаборатория за човека“, танцово фолклорно преживяване с танцов състав „Творецът в мен“.
Краят на интересното и различно събитие бе даден край фестивалния огън с музикалното обобщение „Единение в любовта“ с музикантите братя Якъбови, сестри Апостолови и Константин Кунчев.
Участието и присъствието на форума бяха напълно безплатни, единственото, което се изискваше от организаторите – „Портал 12“ и фондация „Звезди под звездите“, бе регистрация за трите дни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново