Спешно обезопасяват пропадащия път между Първомайци и Самоводене

Публикувано на ср, 27 Юли 2016
312 четения

Опасният пропадащ участък е обезопасен и сигнализиран с нужните пътни знаци.

Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев нареди спешно да бъде обезопасен пропадащият път между Първомайци и Самоводене.

Участъкът е в зоната на завой до Т-образното кръстовище на границата на общинската и републиканската пътна мрежа. Проблемът е от години, а пропадащото пътно платно създава сериозна опасност в дълбокото дере да пропадне автомобил, автобус или камион. Свлече ли се този път, транспортният достъп до най-голямото село във Великотърновска област става почти невъзможен. Търсим финансови възможности за укрепването на пропадането, породено от свличащия се водосток. Направени са геодезически изследвания, които сочат, че проблемът не е породен от активизирало се свлачище, коментира пред “Янтра ДНЕС” кметът Добрев.

Пропадащият пътен участък е ограден със сигнални ленти, поставени са и пътни знаци. Общинската комисия по безопасност на движението ще извършва периодични проверки за състоянието на вертикалната сигнализация и степента на пропадане на пътното платно.

Временната организация на движението ще продължи до отстраняване на повредата на водостока и пълното възстановяване на пропадащият пътен участък, посочи инж. Добрев. По думите му, на този етап няма яснота колко време ще продължи това.

Здравка МАСЛЯНКОВА

сн. Община Горна Оряховица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново