Скръбна вест

Публикувано на чт, 18 юни 2015
11138 четения

Община Лясковец с прискърбие съобщава, че на 17 юни 2015 година, на 92 години, завинаги си отиде от нас Майка Пелагия – Игуменка на Лясковския манастир „Св. Св. Петър и Павел”. След продължително боледуване почина „Се представи в Господа” монахиня Игумения Пелагия Михайлова Куцева.

Майка Пелагия бе отдадена на Бога повече от 70 години. Замонашила се е на 21 година и с покорство и смирение изживя живота си.

За това, че през целия си жизнен път ни учеше на благородство, смирение и любов, за заслугите и приноса й на духовен стожер на Лясковец, Майка Пелагия бе удостоена с почетната титла “Заслужил гражданин на Община Лясковец в сферата на духовността”.  Тя бе истинска, достойна, мъдра…

От днес Майка Пелагия ще ни напътства от небето. Ние ще я помним с любов и признателност и често ще отправяме поглед нагоре, за да й благодарим!

Днес, в 8 часа започна отслужване на заупокойна литургия. Опелото ще се състои в 12:00 часа в църквата на манастира, а тленните й останки ще бъдат положени в двора на манастира, в който прекара почти целия си  живот.

Поклон пред Светлата й памет!

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново