Седмицата на бащата започна в Павликени

Публикувано на ср, 11 Ное. 2015
1911 четения

Всеки ден от началото на седмицата третокласници от ОУСв. Кл. Охридскиот Павликени имат среща с поне двама техни татковци, които им разказват за своите професии. Така те за пръв път се включиха в Седмицата на бащата, която се отбелязва в цялата страна в рамките на националната кампанияДа бъдеш Баща“.

Първият татко в понеделник беше компютърен специалист, който им разказа какви са ползите от компютъра, но и кога той може да е вреден, какви са опасностите, които ги дебнат в Интернет, какво е хакер и други непознати понятия от компютърния свят. Друг татко докара в училищния двор огромен трактор, пред който целият клас се снима, а някои дори имаха щастието да влязат в кабината му. Този татко разказа на малките ученици какви машини работят в полето, с какво се оре и сее, с какво се прибира реколтата. Той донесе и подаръци за целия клас. На следващия ден имаше срещи с татко пожарникар и музикант.

До края на седмицата ще се срещнем с почти всички татковци от нашия клас, разказа класната ръководителка на 3 “аклас Нели Станчева. Там, където таткото отсъства и не може да дойде по една или друга причина, сме поканили дядото на детето. Включваме се за пръв път в тази инициатива, която се оказа много интересна за децата. Те научиха доста неща за професиите на своите бащи, интересно им е, така им даваме поводи да се гордеят с татковците си пред своите съученици.

Националната инициативаДа бъдеш Бащапък е замислена с цел да подчертае значимостта на бащата за пълноценното развитие на детето, в подкрепа на бащинството.

Елка СПАСОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново