Състезание по спортно катерене за купа „Елена” и участие на еленския клуб на държавното по боулдър

Публикувано на вт, 19 май 2015
619 четения

В събота в салона на СОУ „Иван Момчилов” се проведе състезание по спортно катерене  за  купа „Елена”. В него мериха сили 13 състезатели в дисциплините „трудност” и „скорост”. Състезанието ръководи Веселин Василев – треньор на клуб по спортно катерене към ТД „Чумерна -1901”. В групата до 10 г. първи стана Ивайло Коларов, втора Мия Василева, трети Даниел Коларов. Иван Димитров стана първенец в групата 11-13 г., последван от Траян Георгиев и Росица Русева. В най-интересната трета група 14+ първо място бе присъдено на Георги Тодоров, второ на Октай Исмаилов, трето на Йовко Спасов. Грамоти и награди на победителите връчи заместник-кметът на община Елена Йордан Димитров.

Клубът към ТД „Чумерна-1901” записа достойно представяне и от Държавното първенство по спортно катерене в дисциплината боулдър за деца, юноши и девойки в град Казанлък. В шампионата се включиха 93-ма състезатели от цялата страна. Еленският клуб се представи с трима състезатели – Йордан Разсуканов, Иван Димитров и Траян Георгиев. При юноши до 15 години в своята група Йордан Разсуканов се представи отлично класира втори и взе сребърния медал. Иван Димитров и Траян Георгиев заеха съответно осмо и девето място в своите групи.

На еленският клуб по катерене това му бе първо участие в дисциплината боулдър. Тя представлява катерене с трудни и технически движения без въже. За падане се използва т. нар. crash pad (нещо като малък матрак) и spotter (човек, който следи катерача и го предпазва от рисково падане).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново