Със 171 хил. лв. в Лясковец ремонтират детски градини и сгради по селата

Публикувано на ср, 13 май 2015
426 четения

Шест детски градини в Лясковец и селищата от Общината ще бъдат ремонтирани това лято. Към мащабните ремонти са включени още кметствата в Мерданя, Драгижево и Добри дял, пенсионерските клубове “Мазневска чешмичка” в Лясковец и “Златна есен” в Джулюница. Строително-монтажните работи по ремонтите са разчетени за 171 319 лв. с включен ДДС.

За избор на строителни фирми Община Лясковец обяви обществена поръчка. В нея са включени аварийните ремонти на подпорната стена с ограда при ОУ “П. Р. Славейков” в Джулюница и при Домашния социален патронаж в Лясковец. Част от ремонтите работи през това лято е възстановяването и благоустрояването на местност “Светицата” в частта изграждане на зона с детска площадка.

По обектите ще се прави нова електрическа инсталация, на други ще се ремонтират покриви, по кметствата ще се сменят дограми и ще се извършват бояджийски работи, в пенсионерските клубове ще се правят и нови ВиК инсталации. Най-голям е бюджетът за ремонта на кметствата и пенсионерските клубове – 60 300 лв. Строителите трябва да си свършат работата от 30 до 90 дена в различните обекти.

Здравка МАСЛЯНКОВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново