Със 108 277 лв. Павликени изгражда три детски площадки

Публикувано на пн, 26 февр. 2018
167 четения

Със 108 277 лв.  Павликени изгражда и оборудва  три детски площадки, а също ремонтира и  оградата на двора на детска градина „8-ми март” в общинския град.  Финансирането е по  проект „Красива България“, като националната програма финансира безвъзмездно 49 266 лв. Останалите средства са от бюджета на Община Павликени.

Проектът предвижда да бъдат демонтирани старите съоръжения, премахване на съществуващите пясъчници и кътове за деца, както и демонтаж на старите тротоарни плочки. В северната и западната част на двора ще бъдат изградени три еднакви по размер правоъгълни площадки, като върху алеите  ще бъдат поставени  вибропресовани бетонови павета. Площадките ще бъдат специализирани, взависимост от възрастта на децата, а към две от тях ще има пясъчници. В северозападната част на двора е обособено място за детска къщичка за почивка, общуване и тематични игри. Отделните зони за игра ще бъдат тематично разработени при поръчката на съоръженията за игра.

Това е поредният одобрен проект на Общината по „Красива България“. През 2016г. бяха изградени площадките за игра в ДГ „Слънце“. Година по-късно нов облик получи и дворът на ДГ „Вяра, надежда и любов“.

Вася ТЕРЗИЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново