Съдов хирург от световна величина участва в три операции в МОБАЛ

Публикувано на чт, 25 май 2023
1915 четения

Авторитетният специалист по съдова хирургия от световна величина проф. Теодосиос Биздас и колегите му от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново извършиха три изключително сложни операции. Визитата в областната болница е по покана на завеждащия отделението д-р Любослав Шкварла и със съдействието на „Биотроник България“. Целта бе повишаване на нивото и следване на утвърдени световни практики за ендоваскуларно лечение, на които д-р Шкварла държи да се прилагат в отделението. Посещението има обучителен характер и амбицията на началника на Съдова хирургия е подобни визити да се превърнат в практика.
Извършени са сложни ендоваскуларни процедури на трима пациенти. Единият от случаите е бил изключително сложен, поради факта, че неколкократно е определен като невъзможен за оперативно или ендоваскуларно лечение от редица съдови центове в България. Въпреки това екипът хирурзи в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е положил големи усилия, довели до желания резултат.
След процедурите проф. Теодосиос Биздас е изразил положително мнение за дейността на структурата и е предложил бъдеща колаборация. Проф. Биздас е водещ в световен мащаб съдов хирург с иновативно мислене и изключително добра медицинска практика. Основател е на онлайн платформа за обучение в съдовата медицина Vascupedia.
Проф. Биздес е завършил в Германия, работил е в Мюнстер и Хановер. Към момента практикува в Атина и Кипър.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново