С проект за 65 000 лева преобразяват двора на детска градина в Павликени

Публикувано на вт, 21 юни 2016
462 четения

Първа копка на обект „Изграждане на детски съоръжения в детска градина „Слънце“ в Павликени беше направена днес. Проектът, който е на стойност близо 65 хиляди лева, предвижда изграждането на три кръгли площадки в двора на детската градина, една от тях ще бъде предназначена за тригодишни малчугани, останалите две – за групи деца от 4 до 6-годишна възраст.  Площадките ще бъдат покрити с  ударопоглъщаща синтетична настилка, върху която ще се монтират различните детски съоръжения. Те ще бъдат свързани с мрежа от алеи. Предвижда се съоръженията на всяка площадка да бъдат тематично разработени – диви животни, домашни животни, джунгла или др. На тържеството присъстваха представители на строителите – „Металпласт инженеринг“- Русе, строителния надзор „Стройинвест – ВТ1“ – В. Търново и на авторския надзор „Проект Плюс“ –В. Търново.

Финансиращ орган на обекта е проект „Красива България“ при МТСП, откъдето ще дойдат 29 517 лв., община Павликени ще дофинансира строителството с 35 356 лв.

Съжалявам, че средствата, с които сега разполагаме, няма да стигнат за обновяване на целия двор на детската градина, каза в обръщението си към децата, учителките, родителите и гостите кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Той обясни, че общинското ръководство е избрало двора на тази детска градина да бъде обновен пръв, защото е най-близо до градския център и  намеренията са след 18 ч. съоръженията да се ползват от децата на целия град. От следващата година ще продължим да обновяваме дворовете на всички детски заведения не само в Павликени, но и в останалите селища, обеща кметът.  Архимандрит Георгий благослови начинанието, а малчуганите пяха и танцуваха под прохладната сянка на грамадните липи и борове в двора на детската градина. Символичната първа копка направиха кметът инж. Емануил Манолов и представителят на фирмата изпълнител Генади Георгиев.

Елка СПАСОВА
сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново