С героите от приказките лудуваха децата на Лясковец в своя празничен ден

Публикувано на чт, 1 юни 2023
286 четения

На първи юни на централния площад в Лясковец и тази година децата лудуваха до насита. За да зарадва малките палавници кметът на Общината д-р Гецова отново отправи покана към Детски център „Роси“, които години наред веселят децата на Лясковец в празничния им ден. Вече завързали приятелства с малчуганите, аниматорите споделят, че забавлението с малките лясковчанчета е най-голямо, защото намират в този град най-палавите, умни и усмихнати деца.

Преди да започне купона с аниматорите, всички детски градини представиха свои изпълнения и като истински талантливи артисти децата се справиха с песните, танците и стихчетата отлично. Стихче „Грее Слънчо в небесата“ декламира Деа Йорданова, която откри празненството, а първи с песен се изявиха талантите от подготвителна група „Слънчо“ на ДГ „Радост“, изпълнявайки „И пак е лято“. За да покажат, колко волни и щастливи са, палавниците от група “Мечо Пух” на ДГ „Пчелица“ се включиха в празника с песничката „Детство“, като преди това всички чуха едноименното стихотворение, рецитирано от Ивона Трайкова. Славейчетата от група “Гъбарко” пък огласиха площада с песента „Хорце“, на която даже потропнаха, облечени в красиви народни носии. Представен бе и танц по песента „Пипи Дългото чорапче“ от децата на „Радост“.

И тогава дойде ред на приятелите им от забавния детски център, които тази година представиха героите Спайдермен, непослушният клоун Веско, принцеса Елза, снежната кралица Снежанка, страшният Карибски пират и Калинка, която измисляше състезателни игри и раздаваше награди. В шумната забава с аниматорите се включиха над 100 деца. Цветно настроение и игри до насита белязаха този най-щастлив детски ден. Имаше и награди, балони, бонбони и весел смях.

Освен лудории, за малчуганите, в детските градини бяха осигурени и различни подаръци-играчки. Според желанията на децата, директорите ги избират и закупуват всяка година от името на д-р Гецова, за да се поднови и обогати игралния кът във всяка от групите и да им се радват децата.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново