С 800 000 лв. галерия „Борис Денев” става модерен център на изкуствата

Публикувано на вт, 17 Апр. 2018
289 четения

С 800 000 лв. Художествената галерия „Борис Денев” ще се превърне в модерен център на изкуствата. Финансирането ще е по проект, за който Община В. Търново вече е получила одобрение от Оценителната комисия и Съвместния секретариат по Програма Интеррег V-А Румъния – България. Основните дейности по проекта „Изкуство и култура – общи трансгранични активи в подкрепа на устойчивото развитие на туризма” предвиждат мерки за енергийна ефективност на сградата, изграждане на интегриран туристически продукт с партньорите по проекта, включващ 4 обекта на територията на България, създаване на каталог с недвижимо културно наследство и др.
Общинският съвет във В. Търново вече даде съгласието си Общината да осигури изискуемото съфинансиране от 2 % собствен принос, като максималната сума е не повече от 16 000 евро, а максималната продължителност на проекта – 36 месеца.
“От 1985 г., когато сградата функционира като изложбено пространство, са правени частични подобрения. Освен от саниране, галерията има нужда от смяна на дограмата, ел. и ВиК инсталациите също трябва да се огледат добре”, заяви директорът на културната институция Николай Сираков.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново