С 270 000 лв. обновиха три отделения в болницата в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 23 Ян. 2019
1303 четения

Приключи ремонта на три отделения в горнооряховската МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Напълно обновени са Първо вътрешно отделение, Отделението по физикална и рехабилитационна медицина и това по УНГ-болести. Частично е реновирано и Второ вътрешно отделение. Ремонтните дейности започнаха през септември м.г., а вчера обновената база бе открита официално и осветена.

Финансиране за дейностите Община  Горна Оряховица спечели по проект „Красива България”. Вложените средства са в размер на 270 754 лв., от които 119 998 лв. от Министерството на труда и социалната политика, а 150 756 лв. от общинската хазна. В рамките на проекта изцяло е подменена електрическата инсталация, частично ВиК системата, а всички помещения в отделенията са шпакловани и боядисани. Поставена е изцяло нова PVC настилка, всички врати също са подменени, нови са и дограмата и таваните в отделенията. Санитарните възли са с нова фаянсова облицовка, а стените им боядисани с антибактериален латекс.

На освещаването на ремонтираните отделения официални гости бяха кметът на Горна Оряховица инж. Добрев и областният управител проф. Любомира Попова. “За тази година сме начертали доста проекти, които са приоритетни за нас. Сред тях са довършването на Второ вътрешно отделение, както и ремонтът на първия етаж, който реално е вход за болницата”, каза кметът. Планира се реконструкция на покривното пространство на лечебното заведение, както и ремонт на Детско отделение по общ проект на Общината и Областната управа, който може би ще започне още през тази година, допълни градоначалникът.

Специални благодарности управителя на МБАЛ д-р Иван Иванов поднесе към кмета инж. Добрев и към Искра Суванджиева, която е координатор на проекта. Д-р Диана Даскалова, председател на общинската комисия по социални дейности и здравеопазване, коментира, че за периода от 2014 до началото на 2019 г. за болницата в Горна Оряховица са осигурени 769 700 лв. „В местните социални групи на града излизат много неприятни снимки, повечето от които дори не са от болницата. Хората коментират, че Общината не държи на болницата и че я игнорира, напротив – фактите показват съвсем различно нещо”, каза д-р Даскалова.

Александра ДИМОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново