Раздвижване на строителството и инвеститорския интерес отчитат в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 6 ян. 2016
832 четения

128 разрешения за строеж са издадени през миналата година от главния архитект на Община Горна Оряховица. Поголемите проекти са за жилищни сгради. Има също и много промени на предназначенията, реконструкция и разширяване на съществуващи сгради, отчете главният архитект на Горна Оряховица Аталия Братованова.

11 от подписаните от нея разрешения за строеж за са гаражи, но всеки от документите е за по 2 или 3 гаражни клетки. Не са малко и строителните разрешения за поставяне на базови станции на телекомуникационните дружества.

Найголемият обект за годината е сграда за комплексно обслужване, която се изгражда в Горна Оряховица. Общата є разгъната застроена площ е 2498 кв.м. В сградата ще има ресторант, сладкарска работилница и сладкарница, както и жилищен етаж. Сред интересните обекти, за които са издадени разрешения през годината, са и няколко селскостопански сгради за модерни животновъдни ферми. 58 удостоверения за въвеждане в експлоатация е подписала през миналата година архитект Аталия Братованова. Те са за жилища, търговски обекти, производствени сгради. “Като цяло се наблюдава раздвижване на строителството в община Горна Оряховица. Действително повечето строителни разрешения са за преустройства, но има и за ново строителство. Има интерес от местни и външни инвеститори“, коментира арх. Братованова.

През годината са направени и промени в предназначението на много парцели в населените местаот земеделска земя е направено преотреждане за жилищно строителство или за стопанска дейност. “Надявам се и през 2016 г. интересът на инвеститорите към община Горна Оряховица да продължи да нараства“, заяви главният архитект Аталия Братованова.

Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново