Рали „Твърдица – Елена“ 2015

Публикувано на чт, 11 юни 2015
742 четения

Уважаеми приятели на автомобилния спорт!

Уважаеми граждани и гости на Община Елена!

На 27-ми и 28-ми юни тази година за единадесети пореден път Автомобилен спортен клуб „Евроком рали тийм“ съвместно с общините Твърдица и Елена, както и Българската федерация по автомобилен спорт, ще организират “РАЛИ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА 2015”!
Тази година Рали “Твърдица-Елена” ще бъде второто рали от календара на БФАС, което се провежда в най-хубавия сезон на годината – началото на лятото. Конфигурацията му ще бъде отново максимално удобна за публика и гости. Кратките преходи между етапите, които са емблема на ралито, го правят любимо за зрителите и състезателите. Трасета в това издание ще бъдат само четири с познатата денивелация от 300 до 1200 м надморска височина. Дължината на ралито ще бъде 160 км, от които 100 км са състезателни.
Състезанието ще протече в два дни, като в първия ден са техническият и административен преглед, официалната церемония, два планински етапа и две преминавания на СЕ “Детелината-Твърдица”. За радост на зрителите, второто преминаване ще бъде във вечерните часове на фарове. През втория ден ще се премине по веднъж в двете посоки през легендарния от времето на Рали „Златни пясъци“ етап Твърдица-Елена. За най – запалените почитатели на автомобилните спортове в Елена ще се проведе скоростна отсечка (затворен кръг) по улиците на града. На централния площад  ще има двучасово прегрупиране и жителите и гостите ще могат да застанат в непосредствена близост до любимите си пилоти и автомобили, за да се докоснат до магията, наречена „Рали“.

Скъпи приятели и уважаеми гости, приемете сърдечните ни поздрави и заповядайте на 27-ми и 28-ми юни, за да наблюдавате РАЛИ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА 2015!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново