Прогноза за времето през периода 28 декември 2018 г. – 03 януари 2019 г.

Публикувано на пт, 28 Дек. 2018
4235 четения

В петък  преди обяд и около обяд   ще има  променлива облачност, с тенденция да се увеличи до значителна късно след обяд и вечерта.   Ще духа слаб до умерен вятър от запад.. Минималните температури  ще бъдат между минус 2° и 1°.  Максималните температури    ще бъдат между  8° и 11°.

От събота до понеделник ще има значителна облачност. В събота на места ще превали слаб дъжд. В понеделник се очакват валежи от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите  постепенно ще се понижават. Минималните температури   в събота ще бъдат между  1° и 4°, в неделя и понеделник – между  минус 2° и 1°.  Максималните температури    в събота ще бъдат между  4° и 7°, в неделя – между  2° и 5°, в понеделник – между  1° и 4°.

Във вторник и сряда  ще има значителна облачност с временни разкъсвания. Във вторник на  места ще превали слаб дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад.  В четвъртък ще преобладава време с променлива облачност и умерен вятър от северозапад. Времето ще се задържи с температури около средните за сезона. Минималните температури  ще бъдат между минус 4° и 1°.  Максималните температури    ще бъдат   между  1° и 4°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък   ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад.  Максималните температури  на 1200 м. ще бъдат  около 3°. От събота до понеделник  ще бъде облачно, в събота с превалявания от дъжд, над 1500- 2000 м. -от сняг. В понеделник се очакват превалявания от сняг.  Ще духа умерен до силен вятър от северозапад.  Максималните температури    на 1200 м.  в събота ще бъдат  около  0°, в неделя – около минус 2° и в понеделник около минус 3°. От вторник до четвъртък ще бъде облачно, във вторник на места с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад.  Очаква се постепенно захлаждане. Максималните температури    на 1200 м.  във вторник  ще бъдат  около  минус 3°, в  четвъртък  – около минус 5°. Максималните температури  през целия период ще бъдат  между  3° и 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново