ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 17 – 23 април 2018 г.

Публикувано на пн, 16 Апр. 2018
322 четения

От вторник до четвъртък ще преобладава време със значителна облачност с временни разкъсвания. На места ще превалява  дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между и 12° C.  Максималните ще бъдат между 19° и 22° C.

В петък ще преобладава време с променлива облачност. В част от централните райони на Северна България  /Плевен, В. Търново/  около обяд и след обяд  облачността ще се увеличи и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.  Очаква се краткотрайно захлаждане. Минималните температури ще бъдат между и 11° C.  Максималните ще бъдат между 16° и 19° C.

В събота и неделя ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите ще се повишават. Минималните температури ще бъдат между 10° и 13° C.  Максималните ще бъдат между 21° и 24° C.

В понеделник облачността ще се увеличи и около обяд и след обяд на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб  вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 10° и 13° C.  Максималните ще бъдат между 22° и 25° C.

Над западните и централните части на Стара планина  от вторник до четвърътк ще преобладава време с  значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа  умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури   на 1200 м ще бъдат около  12° C във вторник и постепенно ще се понижават до 8° C в четвъртък. В петък ще преобладава време с променлива до значителна облачност, на места  в централните части на планината са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа  умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около  5° C. В събота и неделя ще има прометлива облачност и ще духа слаб до умерен вятър, в събота – от североизток, в неделя – от северозапад. Максималните температури   на 1200 м ще се повишават и  в неделя ще достигат 13° C. В понеделник ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.  Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около  12° C. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с  около  5° C  по- ниски, от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново