Прогноза за времето през август 2018 г.

Публикувано на пн, 30 юли 2018
12106 четения

Средната месечна температура през август за равнините е между 21°  и 24°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 13° и 17°. Тази година се очаква средните температури да бъдат около нормата. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 9° и 14°, а най-високите – между 32° и 37°.

Месечната сума на валежите през август за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.  Тази година се очаква валежите да са над нормата.

В началото на август преваляванията и гръмотевичните бури ще намалеят в сравнение с тези от последната седмица на юли, и през повечето дни от първото десетдневие ще са на малко места, главно в западната половина от страната. Ще има повече слънчеви часове. С малки колебания, в повечето райони температурите  ще бъдат близки до обичайните за периода.

През второто десетдневие има тенденция за относително стабилизиране на времето и по-високи температури. Вероятност за превалявания има в началото, около 14-и и към края на десетдневието.

През третото десетдневие отново ще се увеличи неустойчивостта и вероятността за превалявания на повече места. Температурите постепенно ще се понижават.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново