Приветствие на кмета на Община Лясковец Васил Христов по повод празника на Лясковец – Петровден

Публикувано на сб, 29 юни 2024
64 четения

Уважаеми съграждани,

Приветствам Ви с най-вълнуващия ден за лясковчани – Петровден, в който отдаваме почит и се прекланяме пред светците, които през многолетната ни история винаги са ни пазили и закриляли.

Празнуваме официалния празник на град Лясковец, възхвалявайки вековната история на нашето селище и като почитаме достойните дела на дедите си, заселили се в подножието на Божия храм. Помним добре, че Лясковец винаги е бил средище на духовност, просвета и неукротим революционен дух. Помним, че тук, в родните ни земи, са творили родолюбиви възрожденци. Знаем, че тук в нашите улички и стари къщи е замръквал Апостола на Свободата. Знаем, че оттук са тръгнали редица въстания и революционни копнежи… И скътали в сърцето си тези спомени, ние вървим напред, с гордо вдигната глава, изграждайки днешния ден, с вяра в светлото бъдеще.

Искам да благодаря на всички, които с делата си дадоха своя принос за прогреса и доброто на града ни, които ежедневно помагат да мобилизираме всичките си сили и ресурси, за да можем да постигнем начертаните цели.

Ведно с благодарностите, отправям и своите пожелания за здраве, щастие и мирни дни, за сила и кураж в преодоляването на трудностите. Бъдете изпълнени с мечти и вярвайте в тяхното осъществяване, защото с труд и всеотдайност, ще можем да изградим утрешния си по-добър живот.

Благословени да са делата и дните ни!

Честит Петровден на всички!

Васил Христов

Кмет на Община Лясковец

loading...
Пътни строежи - Велико Търново