Прекрасен спектакъл представиха на лясковска сцена децата от търновския „Вирджиния Балет“

Публикувано на чт, 28 сеп. 2023
133 четения

Община Лясковец участва като партньор на „Вирджиния Балет“, Велико Търново в проект „Тайната градина“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“. Изпълнението на проекта е в рамките на 14 месеца и в подготовката и реализацията на танцовия спектакъл „Тайната градина” основен партньор бе Младежки дом Велико Търново. Партньори за представянето на готовия спектакъл са Община Лясковец и читалища в градовете Елена и Вършец, като в рамките на проекта се организират три събития, а именно – поставяне на сцена на балетния спектакъл.

В Лясковец танцовият спектакъл се състоя в салона на НЧ „Напредък-1870“ и бе уважен от кмета на общината д-р Ивелина Гецова, която поздрави младите талантливи танцьори и техните ръководители. Събитието събра и много почитатели и приятели на балетното изкуство. Всички присъстващи в салона на читалището бяха запленени от красотата и феерията и от артистизма на децата. Даровитите деца от „Вирджиния Балет“ при Младежки дом Велико Търново, с художествени ръководители Виргиния, Сергей и Мария Казарини представиха една вълшебна приказка и обраха аплодисментите на лясковската публика.

Танцовият спектакъл „Тайната градина“ е създаден по едноименната книга на Франсис Бърнет и предложи за зрителите комбинация от съвременни хореографии, пластика и изпълнения на класически балет.

Участие в спектакъла взеха всички 60 деца, възпитаници на школата. За реализацията на художествения продукт, организаторите споделиха, че с проекта, освен имидж за любителската школа, е постигнато и още нещо много важно, а именно – популяризиране на танцовото изкуство като възможност за бъдещо кариерно израстване в сферата на културата сред възпитаниците на „Вирджиния Балет“.

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново