ПРАЗНИК НА МЕДА В ГРАД ЕЛЕНА

Публикувано на пт, 10 юли 2015
1051 четения

За втора поредна година в китното балканско градче се организира Празник на меда под името „Медена седянка по еленски“, който ще се проведе на 25 юли. Както миналата, така и тази година, събитието ще се състои на централния площад на града. Официалното откриване е насрочено за 10:30 ч.

Натрупаният опит от предходното издание на празника дава основание на организаторите да направят събитието още по атрактивно и интересно. В празника ще участват самодейци от общинските читалища, индивидуални изпълнители, певчески групи, танцови формации и състави за автентичен фолклор.

На площада ще бъдат разположени отделни кътове на местни производители и гости, дошли да представят продукцията си. Изключително любопитни ще бъдат демонстрациите на пчеларски техники, а за най-любознателните се организира научнопрактически семинар. Гост-лектори на семинара са Петко Симеонов – председател на сдружение за биологично пчеларство, Йордан Братанов, и Димо Димов, в-к „Пчела и кошер“.

Отново за децата ще има обособен специален кът, в който те ще творят и ще се забавляват с разнообразни игри. Най-различни изненада очакват малките и пораснали вече момчета и момичета. Домакините са се погрижили за доброто настроение на всеки, дошъл на празника. Посетителите ще имат възможността да научат нови и интересни неща за пчелите, тези толкова важни за екологичното равновесие създания и техния тъй сладък и скъп за нас дар – медът.

Организатори на събитието са Община Елена и Пчеларското дружество в град Елена.

Пресцентър Община Елена

loading...
Пътни строежи - Велико Търново