Поздравление на кмета на Община Лясковец д-р Гецова по повод Трифон Зарезан

Публикувано на вт, 14 февр. 2023
139 четения

Уважаеми съграждани, скъпи лозари и винари,

Поздравявам Ви с празника на лозата и виното – Трифон Зарезан! На този ден благославяме плодородието на земята, благославяме човешкия труд и богатата реколта от грозде. Днес се прекланяме и пред майсторството, интелигентността и уменията на винарите!

На този ден, българинът слави и почита своята земя, която се отплаща за труда му с изобилен плод. Този ден носи и надеждата за берекет и спорна година. Пожелавам тази година да бъде здрава, успешна и с богата реколта за всички лозари и винари, които въпреки трудностите, са избрали да продължават традициите на старите лясковски майстори, за да не се прекъсва връзката с поминъка на нашите деди. Днес поздравявам всички, отдадени на лозарството и винарството трудови хора, но се обръщам най-вече към младите, заели се с тази нелека мисия да възродят лозарството и да запазят старите рецепти във винопроизводството на славните лясковски винари.

Нека Свети Трифон да бди над Вас, да дари всички с богати и качествени реколти и нека бъчвите да се пълнят с плътно и уханно лясковско вино! Нека тази година и всяка следваща да бъдат плодородни, нека слънцето и земята да са щедри, а създадената с грижа, любов и всеотдайност божествена напитка, да носи безброй щастливи моменти и винаги да се пие с добри и верни приятели!

От сърце пожелавам на всички лозари, винопроизводители и любители на виното здраве и благоденствие!

Честит празник и весело настроение на всички!

д-р Ивелина Гецова

Кмет на Община Лясковец

loading...
Пътни строежи - Велико Търново