Поздрав от инж. Дилян МЛЪЗЕВ, кмет на община Елена

Публикувано на пт, 21 май 2021
137 четения

СКЪПИ ЕЛЕНЧАНИ,

Днес е празникът на нашия град. Църковните камбани отново ще забият тържествено, за да възвестят, че пак сме заедно, както е било винаги на 21 май.
Миналата година си пожелахме интересното време, в което живеем, да приемем като благословия. Днес нека благодарим на Бог и на нашите небесни покровители светите равноапостоли Константин и Елена затова че и в най-трудните дни на изпитания бдят над нашия град.
21 май е специален ден за всеки, който носи в сърцето си възрожденския град и е свързан с него. Елена е от малкото български градчета, съчетаващи по уникален начин природни прелести с достолепно минало и оптимистично настояще. Сигурен съм, че от ден на ден, от година на година нашият град ще продължи да става все по-привлекателен не само за гостите, но и за живеещите в него.
В празничния си ден Елена е потънала в свежа зеленина, спретната и чиста е, но най-голямата красота се крие в грейналите от усмивки личица на децата, в които се оглежда нашето бъдеще. Днес те ще пеят и танцуват, ще се чувстват специални и обичани, но заедно с веселието ще запомнят и важното послание, че градът ни е неповторим и той винаги ще има нужда от тях.
Честит празник, скъпи съграждани!
На всички вас благодаря за това, че допринасяте Елена да е все по-красива и обичана!
Пожелавам ви здраве, успехи, благополучие и нека светите равноапостоли Константин и Елена продължават да бдят над всички нас!
Поздравявам ви сърдечно и с предстоящия празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Всяка година най-българският празник идва с блясъка на своята тържественост и с възрожденския си дух, обединява ни с езика, писмеността и увереността ни като народ с принос за европейската цивилизация. Пожелавам на всички ученици, учители, просветни и културни дейци от общината с гордост и самочувствие да отстояват славата на Елена като град на книжовници и будители, на творци и таланти.
инж. Дилян МЛЪЗЕВ, кмет на община Елена

loading...
Пътни строежи - Велико Търново