Поздрав от Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново

Публикувано на чт, 1 Ное. 2018
241 четения

Уважаеми
великотърновци,
На 1 ноември българският дух ликува!
Днес е Денят на народните будители – празник, който е свят, който ни връща към корените на нашата българска идентичност.
По стар стил днес почитаме и небесния закрилник на нашия народ св. Иван Рилски, а в миналото 1 ноември в Северна Македония и Югозападна България е наричан Отчовден.
Незаслужено забравен десетилетия наред и възстановен като празник през 1992 година, Денят на народните будители вече заема своето стойностно място в културния живот в нашата страна, а и сред българите в чужбина.
И няма как да е другояче – на 1 ноември почитаме хората, които ни просвещават и одухотворяват, които ни възпитават в дух на родолюбие – учителите и преподавателите, дейците в музеите, читалищата и библиотеките, творците.
Благодарим ви, че поддържате силен българския дух, че пазите нашите традиции и обичаи, че възпитавате децата на Велико Търново и България и ги посвещавате в изконните ценности на нашия народ. Всеки ден Вие доказвате, че сте достойни наследници на славните и бележитите българи от миналото.
Дълбок поклон и пред нашите предци и герои, които дори в най-тъмните времена опазиха и поддържаха живи националната ни идентичност и православната ни вяра.
Честит Ден на народните будители!
Честит светъл празник!
Даниел Панов
кмет на Община Велико Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново