Поздрав от д-р Ивелина Гецова, кмет на Община Лясковец

Публикувано на пн, 29 юни 2020
106 четения

Уважаеми жители
на град Лясковец,

Днес е 29 юни – Ден на апостолите Петър и Павел, бдящи от векове над нашия град. Дата, неразривно свързана със символа на християнската вяра и сила – манастира ни, и дата, скъпа за всеки лясковчанин, чиято съдба е свързана с Лясковец.
Днес манастирските камбани отново ще забият в един от най-любимите ни дни. Но празничната еуфория ще се усеща по-различно. Преди една година и ситуацията в родния ни град беше доста по-различна. На Петровден се усещаха силната емоция, приповдигнатото настроение, гордостта пред гости и приятели, дошли да споделят с нас празника. Но площадът днес ще е пуст, защото все още няма как всички, стотици празнуващи лясковчани, да се съберем за традиционното веселие, да извием българското хоро и да заявим успехите си пред всички наши гости и приятели. Но в условията, в които се наложи да посрещнем и Деня на Лясковец и когато все още трябва разумно и дисциплинирано да живеем, за мен е важно да кажа, че се гордея с вас. Гордея се, че бяхте отговорни в най-трудните дни, че с разбиране посрещнахте всички тежки моменти. Най-важното от всичко сега е не многолюдната среща на площада, не празнуването и танците, а това да бъдем добри и разумни Човеци, достойни потомци на героите, чиито 220 имена блестят изписани на Паметника на загиналите.
Днес, не с тържество на площада, а с родолюбие в сърцата и с мисли за признателност и чест, ще отдадем дължимото уважение на всички онези, които работиха за прогреса на Лясковец през 140-годишната история от съществуването му като град.
В деня на апостолите Петър и Павел искам да благодаря на всички за приноса в развитието на нашия любим град и да пожелая здраве, дръзновение, силна воля, толерантност и много успехи, а на младото поколение, освен здраве, пожелавам с обич и грижа да строи и да надгражда Лясковец и след нас. Нека продължим да бъдем достойни синове и дъщери на тези, които са положили тук първия камък и са създали град, завещали са ни поминък и традиции, които да пазим и да почитаме!
Да бъдат благословени дните на всички, които са свързани с родния ни Лясковец – жители и гости, съмишленици и партньори! Да бъде и да пребъде! Честит и благоденстващ да е винаги градът ни!

д-р Ивелина Гецова, кмет на Община Лясковец

loading...
Пътни строежи - Велико Търново